Правопис у слици и речи

krsta

У Бору је обележена Недеља правописа у организцији Основне школе „3. октобар“ и Народне библиотеке Бор. Идејни творац је Саша Чорболоковић, професор српског језика, а у припреми занимљивог и креативног програма за ученике основних школа учествовале су Марија Радосављевић и Весна Јовановић, запослене на Дечјем одељењу, као и представници Енигматског клуба – Радомир Матић и Крста Иванов.

Ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ учествовали су у свим активностима – разгледали су правописну изложбу „Ма ко је, бре, неписмен?“, тимски одмеравали правописне снаге са ученицима ОШ „3. октобар“ у квизу „Колико познајеш правопис?“ и надметали се у решавању енигматских задатака у оквиру радионице „Правописна енигматика“.

Ученици су показали одличан тимски рад, али и одлично познавање правописа и такмичарски дух. У квизу су учествовали ученици 7-3 разреда: Ивана Игов, Ива Анђеловић, Лука Антић, Јован Урошевић и Александар Дабижљевић. Луки се посебно допала игра бацања на кош ради удвостручавања поена у игри. 🙂

Учесници радионице су били ученици седмог и осмог разреда: Сандра Радивојевић, Невена Богдановић, Војин Јевтовић, Милица Стојановић и Анђела Терзић. Кроз занимљиву укрштеницу и анаграм, пре часова су  покренули своје мождане вијуге. 🙂

slika

Изузетно занимљиво дружење, како за ученике, тако и за нас наставнике. Пријатна атмосфера, одлична организација, мотивисани ученици и, наравно, креативне колеге – употпунили су ову правописну недељу и, заиста, сликама, речима, идејама, задацима, предлозима, предавањима скренули пажњу на значај функционалне писмености. Посебна похвала за Сашу Чорболоковића, од кога очекујемо још оваквих занимљивих идеја и дружења.

Ивана Михајловић

Advertisements